Luottoehdot

Osapuolet jos olet ostamassa ajoneuvoa
Ajoneuvon ostaja (jäljempänä ”ostaja”) sopii ajoneuvon kaupan sisällön ja kauppahinnan ajoneuvon myyjän kanssa sekä tarkastaa ajoneuvon huolellisesti. Suomen Investointiapuri (jäljempänä ”luotonvälittäjä”) vastaa luottohakemuksen toimittamisesta rahoitusyhtiöön, kaupanteon järjestämisestä, ajoneuvon rekisteröinnistä, vakuutushakemuksen toimittamisesta vakuutusyhtiöön, osamaksusopimuksen toimittamisesta rahoitusyhtiöön ja sovitun kauppahinnan tilittämisestä ajoneuvon myyjälle.
Osamaksurahoituksen myöntämisen edellytykset
Ajoneuvo
Ajoneuvon on oltava katsastettu, mikäli katsastusta vaaditaan kyseiseltä ajoneuvoluokalta, rekisteröity ja mahdollinen ajoneuvovero maksettu.
Hakija
Ostajan tulee olla vähintään 18-vuotias, asua pysyvästi Suomessa, tulee olla voimassaoleva suomalainen ajokortti ja luottotietojen tulee olla kunnossa. Työssäoloa ei edellytetä.
Luottopäätös
Luotonvälittäjä toimittaa ostajan hakemuksen rahoitusyhtiölle. Lähettämällä hakemuksen luotonvälittäjälle ostaja antaa rahoitusyhtiölle luvan henkilö- ja yhteisöluottotietojen tarkistamiseen. Luottotiedot tarkistetaan luottotietorekisteristä. Osamaksurahoituksen myöntämispäätöksen tekee rahoitusyhtiö. Rahoitusyhtiöllä on oikeus tarjota osamaksurahoitusta hakemuksesta poikkeavin ehdoin (kuten käsirahan osuus, luottoajan pituus) tai evätä luottohakemus. Luotonvälittäjä toimittaa luottopäätöksen ostajan hakemuksessa ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen. Luottopäätös koskee vain haettua hakemusta.
Vakuutus
Osamaksusopimuksen voimassaolo edellyttää liikennevakuutuksen, kalliimmissa ajoneuvoissa rahoitusyhtiö voi vaatia myös kaskon.
Kaupantekotilaisuus jos rahoitetaan ostettava ajoneuvo
Ostaja sopii kaupantekotilaisuuden ajankohdan ja paikan luotonvälittäjän kanssa. Ajoneuvo luovutetaan ja ajoneuvon hallintaoikeus siirtyy ostajalle kaupantekotilaisuudessa. Ostaja rekisteröidään ajoneuvon haltijaksi ja rahoitusyhtiö rekisteröidään omistajaksi. Rekisteröintitoimenpiteistä ja -kustannuksista vastaa luotonvälittäjä.
Kun haet rahoituksen omaan ajoneuvoosi
Luotonvälittäjä ostaa ajouneuvosi ja myy sen sinulle takaisin rahoituksella. Ostotilanteessa luotonvälittäjä maksaa sovitun rahasumman (lainan) ilmoittamallesi pankkitilille. Maksu näkyy 2-4 pankkipäivän kuluessa. Takaisin maksu tapahtuu sovituissa erissä rahoitusyhtiöön.

Vakuudeton luotto
Vakuudettomassa luotossa luotonvälittäjä ostaa tavarasi, kauppahinta ostosta maksetaan ilmoittamallesi pankkitilille (laina). Luotonvälittäjä myy tavaran sinulle takaisin rahoituksella, takaisin maksu tapahtuu rahoitusyhtiön ehtojen mukaisesti laskulla haluamissasi erissä.